Važna obavijest! – nova staza Zagrebačke kros lige u Maksimiru

Dragi naši dugogodišnji, manje dugogodišnji sudionici Zagrebačke kros lige te oni koji prvi puta dolaze,

obavještavamo vas da je staza Zagrebačke kros lige u Maksimiru potpuno promijenjena, kao i mjesto okupljanja i starta, zbog nemogućnosti pristupa jer se uređuju Prvo i Drugo jezero. Mjesto okupljanja bit će na Četvrtom jezeru kod Brezove kućice, odakle će ujedno biti start i cilj. Za one koji dolaze autom mogućnost je parkiranja uz rubove ulice Fakultetsko dobro (igralište NK Ravnice). Natjecatelji koji dolaze tramvajem iz smjera grada (zapada) mogu sići na stanicama križanja Maksimirske i Hondlove ili Maksimirske i Ravnica te za maksimalno desetak minuta ulicom Fakultetsko dobro, odnosno Stazom Paule i Većeslava Pavleka (uz potok) doći na mjesto okupljanja/starta. Natjecatelji koji dolaze tramvajem iz smjera Dubrave (istoka) mogu sići na stanici križanja Maksimirske i Ravnica i uz potok doći do mjesta okupljanja. Stvari možete ostaviti u Brezovoj kućici.

Nova je staza duljine nešto preko 4000 m i trčao bi se jedan krug kratke lige, odnosno dva kruga duge lige. Staza je makadam, odnosno tvrda šumska cesta, osim nekih 150 m. U završnom je dijelu povratna preko nasipa između Četvrtog i Petog Maksimirskog jezera, nakon čega se obilazi cijeli krug oko Četvrtog jezera (duga liga dva puta) i ulazi u cilj kod Brezove kućice. Staza će biti označena crveno-bijelim trakicama i strelicama na križanjima. Skica staze u prilogu.

Želimo vam dobre rezultate na novoj maksimirskoj stazi jubilarne 40. Zagrebačke kros lige!

Izvršni odbor

Atletskog kluba Maksimir

close
Facebook IconAtletska škola MaksimirAtletska škola MaksimirAtletska škola MaksimirAtletska škola MaksimirAtletska škola MaksimirAtletska škola Maksimir