Jozefina

U proljeće 2013. održana je prvi put utrka koja povezuje more i unutrašnjost.
Od Senja do Brinja. Evo što o njoj kaže pokretač i direktor utrke, Ante Blažanin:

Na dugoj stazi od Senja do Brinja u dužini od 32 km bilo je 24 natjecatelja, a na kratkoj od Vratnika do Brinja u dužini od 16 km bilo je 20 natjecatelja.
Svi natjecatelji su bili jako zadovoljni organizacijom. Ovo je prvi put da je A.K. MAKSIMIR organizirao sve besplatno, od puta, startnine do nagrada i ručka. Trebalo je samo doći i provesti dan u divnoj utrci i još ljepšem druženju. To je nagrada svim članovima kluba koji su se odazvali, kao i trkačima iz drugih klubova koji su došli kao naši gosti.
Sama utrka bila je jako teška. Puhala je jaka bura u prsa trkača, svi smo se borili s tom pravom elementarnom nepogodom. (Želimir ne može odoljeti da ne doda: Baš me čudi da je u Senju puhala bura…) Kad se tome doda konfiguracija terena s 900 metara visinske razlike i velike dužine staze, ispada da su svi koji su to pretrčali napravili velik posao.
Nadam se da će utrka biti tradicionalna, sljedeće godine trčat će se obrnutom trasom – od Brinja do Senja, koja je puno lakša.

 

 

Rezultati 2013.

close
Facebook IconAtletska škola MaksimirAtletska škola MaksimirAtletska škola MaksimirAtletska škola MaksimirAtletska škola MaksimirAtletska škola Maksimir