Maksimirski Minus Zwei cener – rezultati

U subotu 2. travnja u parku Maksimir u organizaciji našeg kluba održano je drugo izdanje Maksimirskog Minus Zwei cenera. Skupilo se preko 250 trkača i trkačica, a da je subotnje jutro bilo malo toplije, kako je bilo najavljivano, brojka je lako mogla prijeći granicu od 300.

U muškoj konkurenciji pobijedio je Ivica Mucak iz AK Rudolf Perešin, drugoplasirani je bio Silvio Grđan, a na treće mjesto probio se Matthew Garret (USA), zbog kojeg je utrka dobila i međunarodni karakter. Kod žena pobijedila je Katica Rumbočić iz AK Sljeme ispred Lane Kapor iz ZADI i Nikoline Sok iz AK Maksimir.

Ukupni pobjednici popravili su rekord staze za nekoliko minuta, pa se s pravom može reći da je utrka atraktivna ne samo za rekreativce, već i za ozbiljne natjecatelje.

Utrkom je obilježen Svjetski dan zdravlja. Ovogodišnja je tema dijabetes, pa je utrka organizirana u suradnji sa Zagrebačkim dijabetičkim društvom i Domom zdravlja Zagreb – Centar. Stručno osoblje Doma zdravlja Zagreb – Centar i volonteri Zagrebačkog dijabetičkog društva mjerili su šećer i tlak, a liječnici su davali stručne savjete.

Službene rezultate možete vidjeti na Stotinki.

Galeriju slika možete pogledati na Facebooku.

close
Facebook IconAtletska škola MaksimirAtletska škola MaksimirAtletska škola MaksimirAtletska škola MaksimirAtletska škola MaksimirAtletska škola Maksimir