1. Savski maraton – završna riječ organizatora

U subotu 14. svibnja na Savskom je nasipu u organizaciji AK Maksimir održan 1. Savski maraton. Utrka je startala nekoliko minuta iza predviđene satnice – u 6:03, po izuzetno povoljnom vremenu za trčanje, tako da sada, nakon što sam prvotno i sâm imao dvojbe oko termina starta utrke, više ih nemam! Odluka da start stavimo u 6:00 sati pokazala se iznimno dobrom, na temelju komentara gotovo svih natjecatelja koji su završavali utrku nakon 9:00 sati, kada je temperatura počela znatno rasti. Dakle, mišljenja sam osobno da bi i za drugo izdanje Savskog maratona trebao ostati isti termin starta, ali svakako ćemo o tome provesti jednu online anketu.

Pobjednici 1. Savskog maratona su Romano Ščurić (Triatlon klub Zrinski) s vremenom 2:56:48 u muškoj konkurenciji i Tanja Šarić (Atletski klub Maksimir) s vremenom 3:54:44 u ženskoj konkurenciji. Iskrene čestitke pobjednicima! Iznimno sam presretan i zadovoljan što smo već na prvom izdanju Savskog maratona imali rezultat ispod 3 sata! Iskrene čestitke Romanu, koji je po poprilično teškom terenu istrčao fantastičan rezultat! Bravo!

Nažalost, bilo je nekoliko propusta za koje preuzimam punu odgovornost i ispričavam se ovim putem svima koji su zbog tih propusta imali probleme tijekom utrke! Radi se o nekoliko natjecatelja koji su došavši do Jankomirskog mosta, na kojemu nije bilo oznaka da je to most kojim se treba prijeći Sava i vratiti se prema startno-ciljno zoni, produžili ispod mosta u smjeru Podsusedskog mosta i tako napravili znatno veću kilometražu. Tih nekoliko natjecatelja iduće će godine imati besplatnu startninu!

Dužina rute većini trača po njihovim uređajima ispala je poprilično blizu maratonske dionice, za što smo start morali pomaknuti nekoliko stotina metara zapadno od cilja – kod skulpture „Putokaz“.

Moram na kraju zahvaliti volonterima i našoj sutkinji Dubravki, bez kojih sve ovo ne bi bilo moguće, kao i svima ostalima koji su na bilo koji način doprinijeli održavanju 1. Savskog maratona. Neizmjerno veliko hvala udruzi plućne hipertenzije „Plava krila“, koja je nam je bila partner na utrci i trkačima osigurala predivne majice i rukave. Pozivamo vas sve da i na drugim utrkama i svojim treninzima trčite u majicama Plavih krila i tako širite svijest o plućnoj hipertenziji. Budite krila Plavih krila!

Do iduće godine, 13. svibnja 2023. i 2. Savskog maratona, doviđenja i vrijedno trenirajte!

Pozdrav, Juro Buljan

close
Facebook IconAtletska škola MaksimirAtletska škola MaksimirAtletska škola MaksimirAtletska škola MaksimirAtletska škola MaksimirAtletska škola Maksimir